El lector escriu

El melic no entén d'idiomes

Llegint amb interès un article sobre el turisme a la ciutat de Girona, em veig sorprès per un titular: “Correm perill de lloretitzar-nos.” La frase la pronuncia un botiguer gironí, per més senyes del carrer de la Força de Girona, qui cofoi del seu establiment i dels seus productes, no ha dubtat –vull pensar que per desconeixement– a banalitzar, quan no a menystenir, una de les destinacions turístiques més importants d'Europa. Això sí, per promocionar el seu web de tours privats a mida de Girona i la Costa Brava no dubta a utilitzar una idíl·lica imatge de la cala sa Boadella, de Lloret. De fet no li ho puc retreure: és bastant freqüent. La curtesa de mires o la pròpia suficiència ens fa creure que vivim de manera autàrquica. De ben segur que aquest comerciant no deu parar-se a pensar que a Lloret s'hi allotja més del 40% del turisme que atreu la Costa Brava i que, en gran part, són aquests turistes allotjats a Lloret, en la seva planta de cinc estrelles que equival al 65% de la demarcació, a l'amplíssima de quatre estrelles, o entre altres allotjaments més que dignes, els que arriben als carrers de l'estimada Girona al matí, amb les carteres plenes per gaudir de la seva ciutat, turistes als quals probablement desitja veure desaparèixer a la nit, ves no cantin pels carrers o facin enrenou a les terrasses. Negoci rodó: caixa plena i dignitat salvada.

Jo, des de la meva responsabilitat, no tinc cap inconvenient a satisfer aquest il·lustre comerciant i ben segur que m'ho agrairia tot el sector comercial de Lloret encara que no probablement els seus conciutadans que es dediquen a tan digna feina. Encara més: crec que per satisfer-lo hauríem de trobar la manera de col·laborar perquè cap del milió llarg de turistes que s'allotgen a Lloret visitin Girona, ni que sigui per gastar al seu comerç, no fos cas que embrutin la seva imatge. Sempre tindrà l'opció de venir a Lloret a obrir una botiga per aprofitar-se d'un potencial de clients tan ampli. Que vagi amb compte, però: la competència és ferotge i més que probablement es trobarà amb ofertes tan o més dignes que la seva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia