El lector escriu

Per una igualtat real

Abans de començar, m'agradaria aclarir que sóc una dona i estic a favor de la reivindicació dels nostres drets i de la igualtat, sobretot a favor de la igualtat. El 25-N és el Dia contra la Violència de Gènere i, malgrat això, tots els actes als quals he estat present o totes les imatges que he vist a les xarxes socials per celebrar aquest dia porten la imatge d'una dona o parlen de la seva figura. Però a mi em sorgeix un dubte. Violència de gènere és només violència masclista? Per què només parlem de dones en dies com aquest? Malauradament, els homes que pateixen el maltractament de les seves dones també existeixen, i no és tan estrany com pensem. Si el 25-N porta per nom Dia contra la Violència de Gènere, per què no parlem dels dos gèneres? Per què no reivindiquem igualtat per a tothom?

Les dones reclamem igualtat i som les primeres que ens oblidem de parlar d'altres casos que també existeixen. Fa uns dies, una lectora, la Laura Vilà, al seu escrit Feminista o igualitarista? parlava també d'això, i jo em sumo a la seva proposta de reanomenar-nos i parlar amb propietat per tal de reivindicar una igualtat real.

Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia