Editorial

Junts per afrontar millor la crisi

La crisi esperona la imaginació dels ajuntaments, que per la seva proximitat als ciutadans estan patint de manera especialment dura els efectes de les restriccions pressupostàries. Fruit d'aquesta necessitat de buscar fórmules de supervivència, nou poblacions gironines han engegat una línia de col·laboració encarada a tirar endavant polítiques d'estalvi energètic. És un primer pas que obre la porta a noves línies de col·laboració que permetin compartir experiències i estalviar costos. Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Tossa de Mar, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Vidreres i Llagostera van decidir fa mesos caminar junts més enllà dels diferents interessos locals i dimecres van celebrar una nova reunió que ha donat un impuls definitiu a la iniciativa. Els assessora l'Ajuntament de Martorelles, al Vallès Oriental, el primer de tot Catalunya que s'ha dotat d'ESE (empresa de servei energètic) aplicada en l'enllumenat públic.

Amb el mateix esperit de col·laboració, s'ha creat a Sallagosa, a l'Alta Cerdanya, l'Agrupament Europeu de Cooperació Territorial Pirineus-Cerdanya, un altre exemple de les aliances que els ajuntaments busquen per afrontar els reptes actuals amb més solidesa. L'ens pretén fomentar el treball conjunt entre el Consell Comarcal de la Cerdanya i la Mancomunitat d'Ajuntaments de l'Alta Cerdanya, pel que fa a temes de medi ambient, cultura i economia. Es tracta, al capdavall, de tirar endavant en uns moments difícils per a tothom, amb responsabilitat i mesura però també amb el convenciment que si entres a un ajuntament per governar-lo no et pots quedar amb els braços creuats, has de prendre decisions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.