Editorial

Suport per al pacte fiscal i molt més

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat expressament a la ciutadania un “pronunciament explícit” en favor del pacte fisca abans d'enfrontar-se, previsiblement aquest final d'estiu o principi de tardor, amb Mariano Rajoy en una negociació que es preveu o dura o, directament, infructuosa. La crida a la població feta pel president del país denota, d'entrada, una voluntat política clara de defensar el text aprovat pel Parlament de Catalunya, perquè cal suposar que Mas no demanaria el suport popular si no fos per passar a l'acció decidida cap a la consecució del pacte fiscal.

No hi ha dubte, tanmateix, que la Generalitat compta, enquestes i sondejos a banda, amb un suport reiterat i legítim d'una majoria folgada del Parlament de Catalunya, que és la màxima representació de la sobirania del poble català. Mas té la gran missió de portar a Madrid un acord parlamentari sòlid, tot i que molt legítimament pot demanar una demostració pública de la ciutadania per tal que l'Estat espanyol vegi que aquest mandat del Parlament té un poble al darrere, no només legalment parlant.

La petició del president, tanmateix, si pot tenir un problema és que faci curt. Perquè bona part dels catalans i catalanes que estan més mentalitzats i conscienciats en defensa de la dignitat nacional ja no es conformen amb demanar el pacte fiscal sinó que, directament, estan convençuts que allò que necessita Catalunya és la independència. Per tant, els representants del poble podran viatjar a Madrid amb la seguretat que té una ciutadania disposada a fer-los costat en el pacte fiscal i en el que calgui quan tornin amb les mans buides.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.