Editorial

Permisos de residència a la venda

L'Estat espanyol té un gravíssim problema amb l'habitatge en almenys dos fronts. El primer, amb les famílies que estan perdent la seva llar perquè no poden pagar la hipoteca. Aquest problema s'intenta silenciar amb un decret llei que és un pedaç. El segon front és el dels milers i milers d'habitatges que no s'han ocupat mai i que llasten el sanejament financer. Aquest problema s'intentarà solucionar amb un altre pedaç que, a més, posa les lleis espanyoles al límit. Es tracta de garantir el permís de residència a qualsevol estranger que compri un habitatge per un preu superior als 160.000 euros. Ras i curt: el govern espanyol, tan atent i escrupolós amb les lleis quan es tracta d'aplicar-les a Catalunya, ha posat preu als permisos de residència. O, per dir-ho d'una altra manera, Espanya vol estrangers residint al seu territori sempre que tinguin diners. La percepció que tal reforma donarà a aquells que fa anys que intenten regularitzar la seva situació complint totes les normes i tràmits no pot ser pitjor. Al capdavall, es veu clarament la doble vara de mesurar dels polítics espanyols amb Espanya. Diuen que l'estimen molt, però no tenen cap problema a posar-la a la venda.

Pel que fa als desnonaments, els mateixos jutges consideren que les lleis espanyoles són massa severes i poc garantistes en comparació amb les europees. Si tenim en compte que, tret d'alguns pocs casos, les reformes que es demanen no seran retroactives sinó que s'aplicaran a futurs compradors, costa entendre per què el govern espanyol no fa un esforç per homologar les seves lleis amb les d'una Unió Europea que tant es treu a passejar aquests dies per amenaçar Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.