Editorial

Un Estat cada cop més grotesc

Cada capítol sobre l'esperpèntic cas del suposat esborrany acusatori contra el candidat Mas i el seu entorn agreuja més la sensació que l'Estat espanyol ha entrat en una espiral descontrolada de despropòsits polítics que té un difícil aturador perquè, bàsicament, s'ha escapat de les mans de qualsevol responsable amb indicis de racionalitat. La diligent actuació judicial i del ministeri públic a Catalunya ha posat en evidència no només la inconsistència dolosa de les acusacions sinó també, i de manera especialment preocupant perquè afecta els poders públics, l'aparent inòpia en què viu el Ministeri de l'Interior en relació amb aquest cas. Després que el mateix president del govern espanyol i uns quants ministres de l'Estat, a més de dirigents de diferents partits, han ajudat durant uns dies a amplificar barroerament la presumpta calúmnia, sembla inequívoc que tot plegat forma part d'una operació política destinada ja no a dinamitar les opcions d'Artur Mas sinó a desestabilitzar la campanya més important de la història de Catalunya.

Si la col·lusió de despropòsits no és suficient, sempre hi ha un fiscal general de l'Estat disposat a qüestionar públicament l'actuació del seu representant a Catalunya, o un excoronel colpista que denuncia per sedició un càrrec electe. La política espanyola està entrant acceleradament en un escenari tan grotesc que sembla irreal, tot i que lamentablement no ho és. L'estratègia de la por llançada des de Madrid i els seus satèl·lits a Catalunya s'està regirant contra els canoners, perquè és indubtable que entre bona part de la població de Catalunya hi ha una por creixent, que no és altra que el temor d'haver de continuar en un Estat impresentable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.