Editorial

Pacte per la llibertat de Catalunya

Quan el partit majoritari d'un país i la primera força de l'oposició arriben a un acord com el que van tancar ahir CiU i ERC és que aquest país ha fet un pas institucional importantíssim en la construcció nacional. Més enllà de la concreció sobre l'anhelada consulta, el document que avui es presentarà solemnement conté un argumentari sobiranista inconfusible i una anàlisi del trencament polític amb l'Estat espanyol, que mai fins ara havien presidit un full de ruta governamental amb suport parlamentari de les dues formacions amb més escons de la cambra i amb possibilitats, durant el procés que avui s'obre, d'incorporar-hi noves voluntats en consonància amb la moció aprovada pel Parlament de Catalunya l'octubre passat.

El camí no serà fàcil però hi ha camí. Els obstacles polítics, les traves institucionals, la intoxicació mediàtica i el joc brut en tots els fronts que arribaran des d'Espanya seran d'una contundència renovada. Tanmateix, aquest ja no és, perquè ja és conegut, el principal mur que caldrà abatre. El futur de Catalunya es juga fonamentalment dins del propi país i en l'esfera internacional. No hi ha dubte que la pedagogia és una de les armes democràtiques a disposició dels catalans a Europa i al món, i en aquesta direcció tots els esforços seran pocs i combatuts per la diplomàcia espanyola. Però alhora i simultàniament serà bàsic mantenir la cohesió i el respecte mutu entre la població i progressar en l'arrelament de l'argumentació que la consulta sobre la independència de Catalunya és l'oportunitat de tota una generació per garantir un futur millor per a tots els habitants d'aquest país. El compte enrere ha acabat. Comença el compte endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.