Editorial

El poble marca la via a seguir

Fem-ho. Fem una cadena. Fem una via. Fem un exercici de civisme i democràcia. Fem una demostració d'organització. Fem el que cal fer per demostrar al món que fem perquè som. I, perquè som, fem valer la voluntat de decidir. Fem-ho, i farem possible que els representants del poble tinguin la força i la motivació necessàries per no defallir, ni fallar. Per fer el que cal, fem-ho. La Via Catalana que avui tornarà posar aquesta nació mil·lenària davant dels ulls de tot el planeta és fruit de la persistència, de la perseverança en l'esforç de la societat civil, dels homes i les dones del carrer per reivindicar la voluntat de sobirania plena que les urnes van legitimar l'any passat però que l'acció política dels representants democràticament escollits encara no ha aconseguit concretar, tot i les indiscutibles passes fetes en la direcció que assenyala el mandat popular.

La cadena humana que avui travessarà el país de cap a cap és un recordatori. Un avís a la política que el poble continua viu, continua empenyent sense defallir. Ara fa un any la ciutadania va deixar clar que vol que Catalunya sigui un nou estat d'Europa. Un any després, es torna a mobilitzar, en un exercici de logística i d'organització encomiables capitanejat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Però el d'avui serà un acte alhora de reivindicació i d'advertiment. La reivindicació és la mateixa. L'advertiment és que no es pot aturar la marxa cap a la llibertat.

Els ciutadans de Catalunya participen avui en una cadena per la independència perquè volen anar més lluny d'on és ara un país maltractat, espoliat, insultat i menyspreat, però més motivat que mai per aconseguir deixar de dependre de l'arbitrarietat d'un nacionalisme espanyol que posa en risc el futur de Catalunya com a nació i espai de progrés i prosperitat econòmica. El món sabrà avui que Catalunya vol decidir el seu futur. Espanya ha de saber avui que la decisió la prendrà per la via que trobi més oportuna, amb la força democràtica d'un poble com a raó insubornable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.