Editorial

Aclarir ben aviat el cas del Raval

El cas de la detenció feta pels Mossos d'Esquadra i posterior mort d'un empresari al barri del Raval de Barcelona deriva cap a una espiral d'afirmacions i contrainformacions que no fa res més que perjudicar greument la imatge de la policia catalana. Després que apareguessin uns vídeos sobre la detenció en què es veuen els agents actuant, si més no, amb molta contundència, la publicació, aquesta setmana, d'un informe sobre el cas de la Policía Nacional, ha posat encara més llenya al foc, amb dures acusacions cap als agents. Ahir, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va refusar directament aquest informe, va reptar la policia espanyola a demostrar les seves afirmacions i va negar que a partir de les imatges es pugui concloure que hi hagués mala praxi en la detenció de l'empresari.

Mentre la investigació judicial i la interna dels mateixos Mossos avança, es pot dir que ara mateix el cas està en un atzucac incomprensible. Sigui per un corporativisme mal entès o per una rivalitat policial que no pot justificar-se de cap manera, el fet és que la mort de Juan Andrés Benítez continua sense aclarir-se, i això no pot significar res de bo per a una policia, com els Mossos d'Esquadra, que es diu i es vol democràtica i al servei del poble. Cert que cal tota la presumpció d'innocència per als agents implicats i que cal confiar plenament en les investigacions judicial i interna del mateix cos, però també és veritat que, ara mateix, el que més ajudaria la policia catalana –fos en el sentit que fos la resolució final– és que el cas s'aclarís ràpidament. En cas contrari, aquells que volen desprestigiar la policia catalana, que ja se sap que no són pocs, ho tindran més fàcil. I això no es pot permetre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia