Editorial

El recapte acumula un altre èxit

Divendres i dissabte es va demostrar, afortunadament una vegada més, que els ciutadans de Catalunya responen amb escreix quan les crides es fan per ajudar aquelles persones que ho estan passant malament. Fins i tot en temps d'una crisi que afecta més o menys a tothom, això no va excloure que alguns donants fessin un petit esforç per aportar el seu granet de sorra. El Gran Recapte ha estat tot un èxit. En dos dies s'ha superat la previsió de recollir 3.000 tones d'aliments en més de 1.800 punts de recollida.

Tota una mostra de solidaritat de la societat catalana, a la qual cal sumar la feina desinteressada dels més de 20.000 voluntaris que han col·laborat en aquesta iniciativa imprescindible en aquests temps. Entitats com ara el Banc dels Aliments són vitals per a la supervivència de molta gent. Malauradament la crisi ha fet que en els últims temps les donacions es reduïssin, tot i que l'acció tenaç dels seus responsables ha aconseguit implicar més empreses i particulars en la iniciativa.

L'èxit del Gran Recapte no ha de fer oblidar que el problema que es vol pal·liar no és, malauradament, cosa d'un dia, sinó de tot l'any. La convocatòria ha servit perquè molts ciutadans, i també empreses, coneguin la feina incansable del Banc dels Aliments perquè a milers de persones no els falti un plat a taula. Ara el que cal és que el gest que hem fet aquest cap de setmana es repeteixi al llarg de l'any per tal d'assegurar als que ho necessiten els aliments necessaris. Sense oblidar, això no obstant, que ni la solidaritat no pot tapar el fet que el millor recapte és el que no cal fer perquè el sistema funciona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.