Editorial

El futur de la Catalunya independent

Un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona se suma a d'altres que donen un missatge ben nítid: una Catalunya independent és econòmicament viable. L'informe de la Cambra no fa política. Es limita a fer un estudi econòmic, com si Catalunya fos una gran empresa que vol saber l'impacte que hi podria tenir un canvi de variables. Doncs bé: ara sabem que aquest canvi no només no perjudicarà el nostre país, sinó que l'afavorirà. No pot ser de cap altra manera, si tenim en compte que Catalunya aporta, pel cap baix, un 20% del PIB de l'Estat espanyol i que el retorn és molt inferior, sovint acompanyat d'acusacions d'insolidària voracitat. És aquest fet el que explica la gran resistència que hi ha contra el dret a decidir dels catalans.

El Ministeri d'Afers Estrangers assegura en el seu argumentari que la Catalunya independent es convertiria en un país empobrit, i obvia que l'impacte sobre Espanya seria molt pitjor. L'única manera d'evitar un desastre, del qual Espanya tardaria anys a refer-se, és que el procés sigui pactat. Però no perquè les coses continuïn com fins ara, que és el que els nacionalistes espanyols voldrien, sinó perquè el procés d'independència sigui amistós. En tal cas, l'impacte negatiu seria mínim.

L'economia de Catalunya és diversificada. El seu teixit industrial és important i el nostre país està rebent inversions estrangeres, una demostració que els suposats perills de l'independentisme només existeixen en el cap dels buròcrates. L'economia productiva també es beneficiaria del procés, ja que s'adoptarien les decisions ajornades perquè depenen del centre de la península. Cada dia hi ha més arguments a favor de fer la nostra via.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia