Editorial

Els futurs mestres seran millors

Els alumnes ja no seran a partir d'ara els únics que estaran en el punt de mira del fracàs escolar. Amb l'objectiu de millorar els resultats acadèmics, el govern català i les universitats han decidit focalitzar també els esforços en la formació dels mestres. Per aconseguir-ho s'impulsarà un pla d'acció conjunt. D'una banda, es pretén que la carrera de magisteri deixi de ser considerada massa fàcil i s'elevarà la nota per accedir-hi. De l'altra, les universitats imposaran una nota mínima a diverses matèries per accedir a la mateixa carrera i, a més, els candidats hauran de superar una prova d'aptitud personal.

Aixecar el nivell d'exigència dels futurs mestres pot tenir evidents efectes beneficiosos. A més de prestigiar una professió amenaçada de manera permanent per la desmotivació i per la falta de recursos, es tracta d'establir unes bases sòlides per garantir amb vista al futur l'excel·lència d'uns professionals en els quals la societat diposita la formació dels seus fills. D'aquesta manera s'equipararà el nivell d'exigència al d'altres països que ens porten molt d'avantatge en aquesta qüestió i que fa anys que reserven les places per als millors docents.

El pla de millora, a més, preveu vies d'ajut per als professionals que vulguin perfeccionar els seus coneixements. En aquest sentit, se subvencionaran estades en universitats de l'estranger perquè els docents puguin ampliar els seus referents. Malgrat tot, cal tenir en compte també la reclamació que s'han afanyat a fer els sindicats, que no trobarien correcte que es carregués ara tota la responsabilitat del fracàs damunt les espatlles dels ensenyants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia