Editorial

Primer examen a Francesc

El papa Francesc va deixar clar quan va arribar al Vaticà que el seu objectiu era adaptar l'Església als nous temps sense oblidar l'Evangeli i ara, amb el Sínode de la Família, té la primera oportunitat de poder posar en pràctica allò que fins ara ha predicat. A dia d'avui el pontífex ha endegat canvis importants en l'administració vaticana com ara la banca, ha trencat l'enquistat protocol vaticà i ha atacat de cara, amb fermesa i diligència, els casos de pederàstia. Amb el sínode, però, afronta un dels moments decisius del seu mandat en obrir el debat sobre qüestions que topen de ple amb la doctrina de l'Església. Per abordar el debat ja va optar per una fórmula mai utilitzada fins ara: adreçar a les diòcesis un formulari per conèixer de primera mà la seva opinió, i el resultat ha estat allò que els capellans es troben cada dia i que a Roma no han volgut veure: constatar que els fidels es resisteixen a la doctrina de l'Església sobre el control de la natalitat, el divorci, les noves núpcies, l'homosexualitat o les tècniques de reproducció assistida.

Ara arriba l'hora de la veritat, l'hora de comprovar si aquells que van triar Francesc comparteixen la seva voluntat de renovació en una qüestió tan central per a l'Església com és la família. De veus en contra se n'han aixecat a la mateixa cúria, i caldrà veure si s'imposa la línia del papa que pensa en les persones o la dels membres de la cúpula eclesial que s'erigeixen en els garants de la doctrina de la fe. Ens trobem, doncs, davant d'un sínode extraordinari que servirà de termòmetre per determinar si la renovació que proclama Francesc, i que majoritàriament reclamen els fidels, està arrelant en la cúpula eclesial. El papa passa, sens dubte, el primer examen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia