Editorial

Missatge municipal a Espanya

Un dels tòpics que més utilitzen els adversaris del dret a decidir és que els polítics que el defensen –per cert, una immensa majoria– no es preocupen pels “problemes reals” dels seus administrats, i que dedicar esforços a la consulta –suspesa en un temps rècord i vulnerant la separació de poders– és una frustrant pèrdua de temps. Doncs bé: no hi ha cap polític que conegui millor els “problemes reals” dels seus veïns que els municipals. I els polítics municipals, amb l'alcalde al capdavant, ja saben que l'eventual independència no és cap solució als “problemes reals” dels veïns, però sí el marc que ho ha de fer possible.

Un total de 920 municipis de Catalunya, sobre 947, han aprovat en els últims dies resolucions que, amb diversos matisos, reclamen el dret a decidir dels seus veïns. D'aquests municipis, 800 alcaldes o els seus representants van participar ahir en un acte solemne d'entrega d'aquestes resolucions. Va ser una manera pràctica i, alhora, emotiva, de fer veure als polítics sobiranistes del Parlament que no estan sols en la seva lluita democràtica, sinó que tenen al darrere una part ben majoritària del poble de Catalunya.

El govern espanyol, que actua més com a govern d'un partit que no d'Espanya, respon com sempre: amb la prohibició. Disfressada amb paraules sonores, com “llei” i “diàleg”. Però l'únic diàleg que admeten Rajoy i els seus adlàters és el que deriva de la rendició. Catalunya ha de fer marxa enrere en tot i, potser llavors, es podran negociar les engrunes. Els governs elitistes d'Espanya, no pas la bona gent d'Espanya, han enganyat massa temps els catalans. No pot tornar a passar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia