Editorial

El nyap de l'estació de Girona

Allò que semblava del tot impossible va tornar a passar ahir al vespre: l'aigua va inundar les vies i el túnel de l'estació del TAV a Girona. La inundació ha passat gairebé dos mesos exactes després que, com a conseqüència de les fortes pluges de final de setembre, l'aigua desbordada d'una riera propera trenqués un feble mur de protecció que s'hi havia construït durant les obres i inundés el túnel gironí.

A falta de saber les causes exactes de la inundació d'ahir, una primera valoració dels fets deixa en molt mal lloc el prepotent gestor d'infraestructures Adif, que havia donat garanties que uns fets similars no tornarien a passar. A diferència d'ara fa dos mesos, en què la inundació va passar en un moment en què no hi havia circulació de trens, ahir un comboi era a l'estació. Sortosament, els passatgers van poder ser evacuats, però tot plegat deixa molt tocada la seguretat de l'estació gironina, una gran obra d'enginyeria però amb nombroses deficiències, com ha quedat evidenciat quan hi ha hagut els primers grans temporals de pluja. Un fet, d'altra banda, força habitual en zones de clima mediterrani, on podem passar d'anar en màniga curta a mitjan novembre a portar abric i bufanda al cap de quinze dies.

L'episodi de pluges quedarà tancat avui amb un important balanç negatiu, amb nombroses afectacions, sobretot al nord del Principat i a la Catalunya del Nord, on l'aigua desbordada de rius i rieres s'ha endut vehicles i ha provocat danys, com l'esvoranc a l'emblemàtica Rambla de Figueres. A tot plegat cal afegir-hi la dramàtica desaparició d'una noia de Girona que va caure al riu Llierca, a la zona de l'Alta Garrotxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia