Editorial

Nova falta de respecte al Parlament

Fa més de tres anys que a Catalunya no se celebra cap cursa de braus i molt poca gent les ha trobat a faltar. Un dels espectacles més característics de la cultura espanyola va desaparèixer de Catalunya després que el Parlament català, recollint una iniciativa legislativa popular, votés a favor de l'abolició de les curses de braus atenent, sobretot, a la protecció dels animals. Una decisió sobirana de la cambra catalana que, com ja és habitual últimament, el govern del PP no vol acatar. Una nova prova de la falta de respecte pel Parlament de Catalunya, que Madrid tracta amb prepotència com si fos una simple reunió de notables i no pas una cambra històrica escollida democràticament pel poble català.

El ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, i el govern del PP van conjurar-se des del primer dia a voler que les curses de braus retornessin a Catalunya. El PP no vol tolerar de cap manera que una part de l'Estat pugui decidir per ella mateixa, ni que sigui amb qüestions com ara la protecció dels animals. Wert s'ha tret de la màniga ara una nova llei per tal d'intentar doblegar la voluntat del Parlament. Es tracta d'una norma sobre protecció del patrimoni cultural immaterial que, malgrat el seu nom de llei important, té com a únic objectiu aconseguir que les curses de braus tornin a Catalunya. Un objectiu que comparteix també part de l'oposició socialista, tot i que aquest dimecres hi votés en contra.

Tot fa preveure, a hores d'ara, que la qüestió acabarà al Constitucional, un tribunal que, com se sap, és més part que àrbitre. Sortosament, els ciutadans de Catalunya fa temps que fan camí per evitar més menyspreus al seu Parlament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia