Editorial

Recta final, campanya decisiva

La campanya de les municipals enfila la recta final amb poques novetats respecte al que ja es coneixia quan va començar i amb tres o quatre aspectes que seran claus en el futur del país en la cursa cap a la independència que tindrà la segona i definitiva etapa just passat l'estiu. D'aquí a una setmana, en primer lloc, si no hi ha cap daltabaix es constatarà que a la gran majoria del territori el sobiranisme ha arrelat amb força i solidesa teixint un món municipal clarament orientat a la regeneració democràtica del país per la via de la transició cap a un nou estat. Aquesta percepció caldrà veure amb quina força és matisada o contradita a mesura que s'acosta el focus a l'àrea metropolitana barcelonina, on el PSC podrà maquillar una previsible caiguda conservant algunes places fortes.

En aquest marc més detallat és indiscutible el paper simbòlic que jugarà la capital del país, on no només resulta en perill la supremacia de les forces sobiranistes sinó que no està gens clar que la victòria sigui per a algun dels partits que porten la independència en el seu full de ruta. A una setmana de la trobada amb les urnes, tot fa pensar que Barcelona serà, al marge de qui obtingui la victòria, una ciutat molt complicada de governar durant els pròxims quatre anys.

En aquestes dues setmanes les distorsions més importants han vingut, justament, en forma d'atacs procedents dels aparells de l'Estat, que no perden l'ocasió d'intentar generar mala maror i desestabilitzar un país que, una vegada i una altra, demostra una solidesa política i una cohesió social encomiables. Falten pocs dies per a l'hora de marcar amb força la línia del procés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia