Editorial

Cap al 27-S amb bones sensacions

L'anàlisi més reposada dels resultats de les eleccions municipals confirma les primeres impressions d'una nit electoral que ha portat el vot sobiranista al seu màxim històric, tant pel que fa a nombre de vots i percentatge com, sobretot, a nombre de regidors sobiranistes arreu del país. La lectura d'aquests resultats ha de ser d'una satisfacció incontestable tot i que no es pot incórrer en el cofoisme perquè, tot i que s'està avançant en la direcció correcta, encara falten un bon nombre de suports perquè la victòria de la independència quedi fora de dubte en unes eleccions al Parlament.

La satisfacció ha de ser doble no només pel salt en nombre de suports que han fet sumats els tres partits que defensen el sobiranisme sinó perquè, paral·lelament, els partits unionistes han tingut un fort retrocés en el seu conjunt, perquè el salt endavant de C's ha estat en detriment especialment del PP i tot i això el que han guanyat els uns està per sota del que han perdut els altres. És tan important incrementar el suport com eixamplar les distàncies entre un bloc i l'altre. En aquest sentit, no es pot menystenir el paper de coixí de l'entorn d'ICV que tot i no ser independentista és favorable al dret a decidir, perquè la seva suma cap al bloc sobiranista pot decantar de manera rotunda la balança en favor del procés.

En aquest escenari és indiscutible que la cursa cap a les eleccions plebiscitàries es pot encarar amb un optimisme considerable especialment si l'anàlisi es fa des de la suma i no des dels interessos particulars. La recta final del 27-S necessitarà un doble esforç per incrementar els suports i per actuar amb generositat partidista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia