Opinió

L'APUNT

El sabor del segle XVIII

Aquest vespre es presenta al Museu de la Xocolata de Barcelona el llibre Drogues, dolços i tabac, de l'arquitecte i historiador Albert Garcia Espuche. Es tracta d'un dels capítols del llibre molt més gran, mastodòntic, i justament guardonat, que el mateix autor va publicar fa un any amb el títol de La ciutat del Born. A partir de la “ciutat” del segle XVIII que va sorgir del subsòl de l'antic mercat central de Barcelona i a còpia d'estudiar el règim de vida dels seus habitants, Garcia Espuche ha pogut arribar a conclusions fonamentals sobre la Barcelona immediatament anterior al desastre del 1714. La més important, que Barcelona i Catalunya no eren una ciutat i un país decadents, com s'ha dit sempre, sinó emergents o, si més no, dins dels paràmetres de la “normalitat” europea. A partir d'un negoci d'adroguer d'aquella època, Garcia Espuche reconstrueix la vida quotidiana de l'amo del negoci, dels seus clients i de la ciutat sencera. El Museu de la Xocolata es troba a prop de l'antic mercat del Born. Els assistents a la presentació del llibre podran degustar una xocolata desfeta com la prenien els barcelonins del divuit. Més amarga, però sempre reconstituent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.