Opinió

LA COLUMNA

Les vacances de ‘monsieur' Carod

Carod és un tipus formidable i Herrera també. Mentre el PSC fa autocrítica i reconeix que no ha governat prou bé, només en part per culpa d'ERC i ICV, Joan Herrera d'ICV descarrega tota la responsabilitat dels seus resultats dolents al PSC i Josep Lluís Carod al seu propi partit, ERC. Per a Herrera, els focs d'Horta, l'oració a la Moreneta perquè fes ploure o el malestar dels Mossos és com si no haguessin existit o la gent no en tingués memòria. Carod està dolgut perquè Joan Puigcercós el va retirar de la campanya amb l'argument que la seva presència restava vots. ERC ha baixat de 21 a 10 diputats. Si Puigcercós tenia raó, amb Carod podrien haver baixat a cinc. Però això Carod no ho considera. Ni se li acut pensar-ho.

L'autocrítica del PSC parla de falta de lideratge, de discurs, d'autoritat presidencial davant els socis d'ERC i ICV. Fixin-se que aquests autoretrets socialistes coincideixen amb les crítiques que molts opinadors i gent corrent van projectar sobre el tripartit mentre va governar. Quan deien aquestes coses, els opinadors i la gent corrent eren acusats de fer el joc a l'oposició, de faltar a la veritat, de no tenir cultura de coalició. Qui no ha tingut cultura de coalició “com la tenen tants països d'Europa” són el PSC, ERC i ICV. A nosaltres que ho hem detectat, que no ens mirin.

Per una entrevista a Jordi Basté vam saber que Carod, vicepresident del govern, va votar per correu perquè aquell cap de setmana va voler descansar a l'Ebre, “lloc meravellós”; que la nit electoral la va passar a casa perquè “entre vostè i jo, senyor Basté, és on millor s'està” i que pel pont va fer vacances “perquè me les mereixia”. Més tard va revelar a Xavier Bosch que del 3 al 10 de gener tornarà a fer vacances: “Ho dic perquè els impacients que volen la independència pel nou any esperin que torni i ho pugui veure”.

Això és governar, això és cultura de coalició, així es guanyen vots, així es treballa pel país, així ens ha anat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.