Articles

Vuits i nous

Corona catalana

Felip i Letícia visitaran Montserrat. Faran un petó a la marededéu, parlaran amb l'abat i dinaran amb la comunitat. Operació prínceps. Amb un rei que no es veu amb cor d'anar a casaments, que s'ha hagut d'operar un genoll, que té una edat i que fa carica es tracta de promocionar l'hereu i senyora. Pensant en el flanc català, no hi ha millor manera que programar una visita a Montserrat, capital espiritual del país, etcètera.

Joan Carles ja havia passat per Montserrat quan era príncep. Hi va mantenir converses amb l'abat Just “per informar-se de Catalunya”. Hi va tornar al principi del regnat, el febrer del 1976, i també va ser rebut per l'abat Just. Després de fer el petó a la marededéu va baixar a Barcelona i va parlar en català. Vam estar molt contents. Érem uns sentimentals.

El seu fill i senyora arriben en una situació molt diferent. Què els dirà l'abat Soler? Què els dirà de la Catalunya que veu créixer la desafecció amb Espanya i l'independentisme? No s'espantin, prínceps. Vostès perquè són borbons, però la dinastia anterior a la seva, la dels Àustria, va solucionar el problema de manera prou raonable. Eren reis d'Espanya i de Catalunya per separat i amb numeració pròpia i respectaven i feien respectar les lleis de cada territori. Es podria intentar de nou. Pensin-s'ho en el dinar comunitari. És un àpat en silenci que incentiva la reflexió. El rei actual en va sortir amb el do de llengües. Vostès en podrien sortir sobirans de sobiranies.

Com que faig servir aquest to tan poc docte, quan dic això els amics es pensen que m'he tornat ximple. Parlo de debò. Tota independència vol complicitats. S'imaginen que la de Catalunya tingués la dels reis d'Espanya? Que els reis veiessin els avantatges i la major riquesa de ser doblement reis? Que fessin callar els seus súbdits espanyols quan insultessin els seus súbdits catalans? Sempre pensem en una independència republicana perquè ho volem tot, i no pensem prou en una de coronada que ens estalviaria problemes i gestions nacionals i internacionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.