Opinió

LA COLUMNA

Matar els pobres a pessics

Novament, el nostre govern es mostra fort amb els
febles i feble amb els forts

El govern autodenominat “dels millors” haurà de comparèixer aquest seu primer agost al Parlament, que interromp les vacances, per donar explicacions dels canvis introduïts en el pagament de la renda mínima d'inserció, que són 421 euros mensuals que perceben 34.000 persones beneficiàries d'una ajuda que prèviament han avaluat els serveis socials i ha aprovat un tribunal. Per primera vegada, i sense previ avís, la transferència bancària d'aquesta ajuda s'ha convertit en xec nominal, amb l'argument de “combatre el frau”.

La setmana passada només 19.000 de les 34.000 persones en situació de gran precarietat havien cobrat l'ajuda. Enmig de l'agost, sense pactar-ho i generant un desconcert i una indignació monumentals. L'oposició d'esquerres i, fins i tot, el PP han demanat que els consellers Mena i Cleries donin la cara en seu parlamentària, i el president Artur Mas ha justificat tal despropòsit perquè aquesta és la manera de garantir que “els que realment necessiten l'ajuda la rebran”. Una ombra de sospita sobre les capes més baixes de la societat. La vicepresidenta Joana Ortega, en canvi, ha admès “errors”.

Novament, el nostre govern es mostra fort amb els febles i feble amb els forts. En temps de crisi ha eliminat l'impost de successions amb una urgència basada en la promesa electoral. És la primera vegada que he sentit a parlar del suposat frau en la renda mínima dels més desvalguts. Un frau que es veu que corria molta pressa combatre causant un mal major per part del mateix govern que ha dilatat tot el que ha pogut i més el nomenament del nou director de l'Oficina Antifrau. Pressa amb el frau de la misèria, parsimònia amb el frau tipus Palau de la Música. Paradoxal. A aquest govern li sobra gestió i li falta política. No es pot matar a pessics. I menys anar pessigant els més pobres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.