Opinió

A la tres

Una iaia amb sort

“Un gra de sorra era la possibilitat que tenia Ginther de guanyar la loteria per quarta vegada. Una iaia amb
sort? No ben bé”

Al poble de Bishop, Texas, hi viu Joan Ginther, de 63 anys. És probablement l'àvia que tots voldríem tenir. No pas perquè cuini molt bé o sigui entranyable, sinó perquè ha guanyat quatre cops en pocs anys una d'aquestes loteries de rasca i guanya, i s'ha fet multimilionària.

Les possibilitats de guanyar amb aquestes targetes rasca són mínimes. Ara bé, les probabilitats de guanyar-hi quatre cops són de, atenció: 1 entre 18.000.000.000.000.000.000.000.000. Aquesta xifra amb tants zeros és l'equivalent als grans de sorra que hi ha a tot el món. Un d'aquests grans de sorra era la possibilitat que tenia Ginther de guanyar la loteria per quarta vegada. Una iaia amb sort? No ben bé.

Resulta que la senyora Ginther és
un geni de les matemàtiques amb un postgrau en estadística de la universitat de Stanford. Les autoritats del joc de l'estat de Texas han entrat en pànic, i sospiten que Ginther va aconseguir desxifrar l'algoritme informàtic que determina on i quan les targetes guanyadores són distribuïdes. Mentre intenten aturar el cop abans que hi torni per cinquena vegada, han arribat fins
i tot a clausurar la benzinera on Ginther va comprar les targetes guanyadores en dues ocasions. Sospiten que
el seu propietari les reservava per a l'afortunada matemàtica, però no
han pogut provar res, encara.

Des que va guanyar per primer
cop, Ginther viu a Las Vegas –on,
si no?– però els veïns del poble de
Bishop asseguren que es passa dos mesos l'any al motel del poble, i
que l'únic que fa durant aquest
dos mesos és gratar targetes com
una possessa a la seva habitació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.