Opinió

opinió

Canviar les persones?

Ja sabem prou bé com valoren Catalunya i els catalans, la major part de polítics espanyols: amb menyspreu i odi

D'aquí a poc temps tindrem novament eleccions: al Parlament de l'Estat espanyol. Davant aquesta convocatòria, els catalans quina posició hem de prendre? És realment important la nostra representació? Ja sabem prou bé com valoren Catalunya i els catalans, la major part de polítics espanyols: amb menyspreu, odi i enveja. Per això, invaliden tot allò que els catalans decidim democràticament en el nostre Parlament, mitjançant un tronat Tribunal Constitucional. Què hi hem d'anar a fer, a Madrid, si sabem que tot el que diguem s'ho tiraran a l'esquena i ens tornaran a vendre gat per llebre? Ara l'excusa és la crisi, però ja fa temps que sabem que mai no és el moment adequat d'afavorir els interessos de Catalunya. Què faran uns representants propis en un Parlament centralista en què són minoria i on els partits majoritaris sempre es posen d'acord per perjudicar Catalunya?

Alguns partits, després de la pèrdua de confiança de l'electorat, l'únic que saben fer és canviar de candidat. Com si un rentat de cara solucionés tots els problemes! El que cal són noves propostes, un programa consensuat i coherent que ens faci avançar decididament cap a la independència de Catalunya! I aquest programa ha de ser creïble, amb dates d'execució i tota mena de detalls de les actuacions que durant els quatre anys següents ens han de conduir cap a la independència. Cal establir-hi els mínims irrenunciables, sense l'acceptació dels quals els nostres polítics han de boicotejar tot el que es faci a Madrid, de la mateixa manera que ho fan ells quan invaliden les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya. A Madrid tenen clar que se'ns poden rifar sense posteriors conseqüències (com ho han fet amb l'Estatut i amb la modificació de la Constitució). Demostrem-los que això no és cert!

No es pot començar la casa per la teulada. Cal un programa i uns objectius clars. Per molt bo que sigui el candidat, si no s'ha definit quin és el camí millor per arribar a la independència i no s'ha elaborat un full de ruta, ens perdrem a la primera de canvi. D'alguns partits en coneixem bé el full de ruta: la supeditació a l'Estat espanyol i l'eliminació del fet diferencial (Mallorca i València ja n'estan sofrint les conseqüències). Però dels altres... quin és el seu full de ruta i quants anys trigaran a fer-lo efectiu? Mentre no ens ho exposin amb claredat, que no s'estranyin de l'augment de l'abstencionisme i de la desafecció envers els polítics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.