Opinió

Sense embuts

El deute del PSC

“Els 750 milions d'euros no són ni una expectativa ni una bestreta, són liquidació d'inversions no fetes el 2008. Són diners que es deuen a Catalunya.” Això que escric entre cometes és la transcripció d'allò que va publicar al seu Twitter un destacat dirigent socialista el 30 de novembre passat. Està molt bé que es reconegui. Però qui és el responsable de l'impagament d'aquest deute? El senyor Rodríguez Zapatero, que ara es nega a pagar excusant-se en el fet que només és president en funcions?

Doncs no. Ras i curt: el responsable d'aquest deute és el PSC. En té la culpa la direcció, encapçalada per l'ara senador Montilla, principal defensor d'un estatut i d'un sistema de finançament la bondat dels quals el deute desmenteix. En té la culpa la senyora Chacón, ministra destacada del govern morós. En tenen la culpa els 25 diputats sense els quals Rodríguez Zapatero mai no hauria gaudit de les delícies del Palau de la Moncloa. En tenen la culpa, i això a hores d'ara és el que trobo més preocupant, els quatre candidats a dirigir el partit: han fet mai res el senyor Navarro, el senyor Elena, el senyor Ros o el senyor Iceta per exigir el pagament del deute? S'ha escoltat mai algun d'ells, l'últim any, cridar a capítol la senyora Chacón o cap dels famosos 25 diputats per exigir-los que defensessin el pagament amb la força dels vots, si calia?

Confirmat l'impagament, li queda cap autoritat política, al PSC, per posar-se d'esquena al govern a l'hora de parlar del pressupost per al 2012?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.