Opinió

naps i cops

Globus

Fóra bo saber si hi ha algun armari, un racó insospitat, on es guarden els globus sonda, com l'espai interestel·lar on van a parar els mitjons desaparellats. Si poguéssim ajuntar els més llegendaris globus sonda de la història recent, mesurar-ne color, grandària i autoestima, fins i tot el possible pet de la deflagració, reconstruiríem uns quants camins que ens han menat fins aquí. Memòria històrica.

Un gran clàssic a l'hora de vestir de llarg el globus sonda és la declaració desmentida. Ara ens hi hem trobat amb aquest ministre d'Economia amb cara d'empipat perpetu: Luis de Guindos “insinua” que cal posar en qüestió la gratuïtat de la sanitat per a les rendes més elevades. Si aquesta fos la idea (per als més rics) fins i tot semblaria una mesura socialdemòcrata. Però sigui perquè ha mencionat el “copagament” o “les rendes més altes”, surt després a desmentir-lo Carlos Floriano, precisament secretari d'organització i electoral del PP. De vegades penso que el desmentiment sols existeix en els mitjans de comunicació, que en la vida quotidiana, algú contradiu l'altre, li duu la contrària, el fa callar, li diu mentider, però difícilment el desmenteix. En tot cas, però, aquest desmentiment públic gasta un argument de manual: el senyor De Guindos feia “exclusivament una reflexió personal”. Un ministre d'Economia de vegades parla com a ministre i de vegades com a “persona”.

Es dóna la circumstància que després de la reflexió personal de De Guindos, Rajoy emet una nota de premsa guarnida de mona de Pasqua per anunciar, així com si res, que retallarà 10.000 milions en educació i sanitat. Un dia haurem d'aplegar els desmentiments i globus sonda de l'última dècada, garbellar-los i veure què se n'ha fet de cadascun. Tindríem almenys una mica de matèria per riure. No en comprovar el fet ja consolidat que s'havia deixat anar primerament com a fumarel·la, sinó en apreciar, ben gros, el retrat de tanta densitat de cinisme.@aballbona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.