Opinió

Ara torno

“Lepiota brunneoincarnata”

Per poder-me adonar de en quin món vivim jo solc tenir el costum de mirar d'estar ben informat. Miro de saber amb quin peu s'ha llevat la prima de risc, quina és l'última estratègia del govern espanyol per munyir més la mamella catalana, com se les enginyarà Sarkozy per ser reelegit, com es recuperarà Catalunya de la retirada de Pep Guardiola, si al rei Joan Carles l'han hagut d'operar d'algun altre maluc, de saber l'últim rècord de les dades d'atur.

Llegim d'aquí i d'allà, seguim algun columnista de qui ens fiem, escoltem una estona la ràdio, mirem els telenotícies, desbrossem de la xerrameca de les tertúlies alguna reflexió d'interès, mirem de no intoxicar-nos gaire amb la diarrea informativa d'internet, i així i parlant-ne amb la família i amb algú de confiança ens fem una mica de composició de lloc i anem tirant, perquè ja tenim prou feina a anar tirant. Si més no, així ens sembla que sabem què passa i cap a on anem, encara que sigui per anar malament, com sembla que és el cas.

Però a vegades tot això se'ns fa massa gros o a vegades és una notícia, per petita que sigui, que surt de la norma la que potser ens diu quina és realment la magnitud de en quin món vivim. Anem molt malament, ja els ho dic. Ho vaig tenir clar quan aquesta setmana vaig llegir que la família del veí de Mataró que va morir d'intoxicació per haver menjat un bolet verinós el novembre passat ara ha denunciat l'Ajuntament. La família, per mitjà dels seus advocats, considera que l'Ajuntament de Mataró és responsable de la mort del seu pare perquè no es va encarregar de retirar els bolets que van sortir en una zona enjardinada de la Via Sèrgia, els exemplars de Lepiota brunneoincarnata que van causar la mort de l'home. Per ells, la culpa no és de l'home que els va collir. I si els hagués collit enmig d'un bosc, què: denunciarien Déu per haver fet la Creació i no haver eradicat els bolets verinosos perquè uns humans inconscients s'enverinessin menjant-se'ls? A mi aquestes coses em superen i em fan perdre la fe en l'espècie humana. Ah, la família reclama 200.000 euros pel dany causat “per un funcionament anormal dels serveis públics que l'administrat no té el deure de suportar”. Sovint penso que els nostres governants podrien ser més bons. Però a vegades, com aquesta, entenc que sovint siguin com són. Com molts de nosaltres, vaja. O pitjor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.