Opinió

són faves comptades

La llei del mínim esforç

Però, a què treu cap l'expulsió d'aquesta mestra?

Llegeixo a El Periòdic d'Andorra una notícia que sembla extreta de l'Absurd Diari. I, si no, jutgin-ho vostès mateixos, perquè el titular ja crida l'atenció: “Fan fora una mestra perquè ensenya massa als seus alumnes”. Massa? Què vol dir aquest massa?

Els pares dels nens de P4 d'una classe de l'Escola Espanyola d'Escaldes-Engordany estan indignats amb la decisió del centre de fer fora la seva professora, tutora dels nens des de fa dos cursos. Els onze alumnes, que tenen quatre anys, ja saben llegir, comencen a escriure i també saben sumar i restar. Aquest és un dels motius que queden reflectits a l'informe signat per un inspector procedent de Madrid, avalat per la direcció del col·legi. L'informe aconsella que la professora marxi de l'escola. I ho justifica, entre d'altres coses, perquè els alumnes tenen un nivell massa alt, que no es correspon al desenvolupament curricular d'aquest curs escolar en una escola pública.

La meva dona em deia que en part ho entén. I vostès potser també. Ho respecto. Potser pensen que la mestra ha comès un error avançant matèria a uns alumnes que després en el curs següent es poden trobar que el que els explicaran ja s'ho saben, i per tant el seu interès disminuirà i el rendiment baixarà, es distrauran i destorbaran a la resta? Pot ser, no dic que no, però a què treu cap l'expulsió d'aquesta mestra? No ho entenc. Estem tips de sentir i veure informes que alerten dels nivells baixos que presenten els nostres estudiants –ja des de ben petits– i resulta que quan algú troba la fórmula per engrescar-los i que hi trobin gust en el que els ensenyen, la defenestren?

Si tens un mètode pel qual els teus alumnes no només adquireixen els coneixements que els pertoquen sinó que van a un bon ritme que els permet avançar, no seria millor preguntar-li com ho fa per tenir-los motivats i amb ganes d'aprendre, prendre'n nota per estendre el model perquè es pugui aplicar a d'altres llocs?

Els pares que lluiten per defensar el lloc de feina de la professora, com a mínim un any més, parteixen d'un punt de la legislació de l'educació espanyola. La llei diu que s'ha d'oferir uns mínims d'ensenyament, però en cap
cas parla que hi hagi d'haver uns màxims.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.