Opinió

Ciutat Vella, Lloret de Mar?

Mai no he arribat a entendre la vocació de les persones i col·lectius d'ofendre gratuïtament els altres. Avui malauradament he pogut constatar, un cop més, aquesta tendència innata de l'ésser humà, en aquest cas plasmada en un manifest que la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona han formulat contra la modificació del pla d'usos del casc històric. Un dels seus arguments és que més hotels en tal indret convertirien el districte en Lloret de Mar. Tant de bo! Com a responsable turístic de Lloret he de dir que ja n'hi ha prou. Que no tot s'hi val i que valdria més que tothom veiés la biga en l'ull propi abans de veure la palla en l'ull aliè.

Lloret de Mar és una destinació de vacances envejable i envejada, amb unes cales i platges magnífiques (amb una sorra òptima, que ni és pedra ni és la molesta) i un entorn natural incomparable on es poden dur a terme tota mena d'activitats esportives. Amb un incipient turisme de congressos, uns equipaments esportius espectaculars i projectes per posar en valor tot el seu patrimoni arquitectònic i cultural amb equipaments públics i privats admirats, com són els Jardins de Santa Clotilde, el monestir de Sant Pere del Bosc, la parròquia de Sant Romà i, en definitiva, tots els elements que integren el Museu Obert de Lloret (MOLL).

Lloret té el 65 % de les places hoteleres de cinc estrelles de la Costa Brava i els seus empresaris han dut a terme un esforç econòmic sobrehumà per renovar la planta hotelera, amb uns alts estàndards de qualitat.

Lloret ha nodrit, i segueix nodrint, el nostre malmès país de divises. Dinamitza empresarialment no només el seu propi municipi, sinó també la resta de la Selva litoral i una part molt important de la interior, i el retorn que ha tingut en inversió pública no municipal, independentment del color del govern, ja sigui nacional, ja sigui de l'Estat espanyol, ha estat gairebé nul en relació amb la seva aportació i les seves necessitats.

Dit això, és evident que Lloret de Mar, com a destinació, ha tingut problemes, però no gaire diferents dels que han tingut la resta de les destinacions turístiques, tant les de les nostres contrades com les de tot l'Estat espanyol, inclosa Barcelona. Lloret, però, no es dedica a parlar malament de ningú, a diferència d'altres que, havent patit situacions similars, han gallejat quan ens ha tocat a nosaltres, sinó que està dedicant tots els mitjans per arreglar allò que convé. Ja n'hi ha prou de parlar de forma gratuïta de Lloret. I més encara quan la gran majoria dels que ho fan no hi han estat mai. Perquè vegeu que el que us dic és realitat, us convidem a conèixer-nos. Benvinguts a Lloret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.