Opinió

Apunts

Sidral

Va, no em diguin que els estranya el que està passant. El senyor Mas-Colell –que millor faria el senyor Rajoy d'escoltar les seves fórmules per endreçar els comptes de l'Estat espanyol– ja no es va poder contenir més al final del Consell de Política Fiscal i Financera de dijous i va etzibar que el govern espanyol estava tractant les autonomies com a “criatures” i com a “súbdits”. La irritació de Mas-Colell, com la d'altres responsables de finances autonòmiques –fins i tot, del PP–, és més que comprensible. Resulta que Europa dóna un any més de coll a l'Estat espanyol perquè redueixi el dèficit i l'Estat espanyol es nega a traslladar aquesta generositat a les autonomies. Per cert que hi ha una paràbola als Evangelis que va del mateix i em sembla que acaba malament per al garrepa. Per cert que em poso les mans al cap quan llegeixo alguns columnistes de Madrid que exigeixen mà dura contra les autonomies, però que fa uns dies reclamaven que Europa afluixés la pressió sobre Espanya perquè “estava fent els deures”. ¿Veuen com no ens podem creure tota aquesta gent tan ufana i tan superba?

¿Hi haurà intervenció de l'Estat sobre les autonomies díscoles? No sé què dir-los. D'una banda, l'Estat vol aparentar davant Brussel·les que ja no dubta, cosa que no és veritat, i rescabalar-se de la sobirania perduda. Com? Recuperant la que va cedir a les autonomies. L'invent de les autonomies que es va crear per diluir els drets històrics de Catalunya i d'Euskadi. És factible que Espanya es reconstitueixi i ens deixin tranquils? Jo no ho crec pas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.