Opinió

Apunts

Protesta

Els sindicats han convocat per avui una gran protesta en contra de les retallades que el govern espanyol va aprovar divendres passat. Unes retallades que han anat creixent a mesura que se n'han conegut més detalls, i que han deixat el govern espanyol com una colla de trilers, per variar. Si el ministre d'Hisenda afirma que la paga de Nadal dels funcionaris espanyols del 2012 –i només aquesta– es compensarà amb un pla de pensions el 2015, ¿com és que després resulta que també estan en perill les pagues del 2013 i del 2014, i que la compensació dependrà de si els comptes públics s'han equilibrat? Després tenim l'IVA. Canviant serveis i productes de consideració, la tributació d'alguns ha pujat fins a 13 punts. I la pressió sobre els autònoms, sempre sospitosos, sense proves de cap mena, de treballar amb diner negre.

Però si el govern espanyol sabia que tota aquesta lletra petita havia d'aflorar, per què no la va explicar divendres? Si tant convençut està que és l'única solució per salvar l'Estat espanyol, a què treu cap tractar-nos com si fóssim criatures, en un molt encertat diagnòstic del conseller Mas-Colell?

La població es queixa no només de les retallades, sinó també que se la tracti contínuament com si fos menor d'edat. És a dir, la certesa que el govern espanyol ens està fotent, com diria la senyora Fabra, però a sobre renyant-nos perquè tot es fa pel nostre bé i nosaltres ens posem rebecs.

Pel que fa a la protesta, no crec que tingui cap efecte dissuasiu sobre el govern espanyol. Al capdavall, no hi ha eleccions generals a l'horitzó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.