Opinió

Ull de peix

Dotze criatures

De 50.000, 12 sol·liciten l'ensenyament en castellà

Les etapes previstes en el procés cap a la independència estan complint-se com un rellotge: els insults i les amenaces i tot seguit el negacionisme. Ara comencen a dir, amb els seus potents altaveus, que les quantitats que diuen dotzenes d'il·lustres economistes i el mateix Ministerio de Hacienda espanyol són falses: no hi ha hagut camps d'extermini, ergo Hitler era bo; l'evolució és un pecat, ergo Darwin era un boig; no hi ha espoli fiscal, ergo els catalans es queixen de vici. I tot just comencem.

Ara bé, els espanyols acaben de cometre dos greus errors. El primer, la manca absoluta d'habilitat del president espanyol en la seva trobada amb el president català. No s'hi val a excusar-se dient que el seu electorat ho volia així. Tot el contrari: uns copets a l'esquena, i dir: ”Oye, chico, dame un año de tiempo, que a mi me están apretando mucho, y yo te prometo que lo del pacto fiscal lo vamos a solucionar a gusto de todos”, o quelcom de semblant. Rajoy és un pèssim governant. El segon, la infausta carta del rei, ficant-se on no el demanen, a la qual ja li han contestat des de la xarxa: primer busqui la unitat de la seva família i després preocupi's de la unitat del seu país. Mai un cap d'estat, que no té la potestat de governar, ho havia fet tan malament.

Com a afegitó, la irrisòria compareixença de Rubalcaba a la seva sucursal catalana: ell està preocupat per enderrocar Rajoy; qualsevol altra cosa és una distracció menystenible. Navarro, home, no et deixis “ningunear”!

Tenim sobretot els catalans unionistes disposats a muntar un sidral i que criden per les televisions a veure qui la diu més grossa, tot aprofitant el nostre sòlid esperit democràtic. Però els fets són tossuts: després de tanta sentència judicial, després de tanta campanya mediàtica, després de tants debats, ve el moment de matricular els nens i nenes de Catalunya en P3 i, oh sorpresa!, de 50.000 matrícules només 12 sol·liciten l'ensenyament en castellà, que equival al 0,024%. Ara esperem la magna, sideral manifestació del 12 d'octubre. El problema que teniu és que us falten arguments i us sobra arrogància.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.