Opinió

Desclot

Renfe o l'Estat?

El conseller Lluís Recoder acaba d'anunciar que la Generalitat, consultats els informes corresponents, prepara un paquet –mai més ben dit– de sancions contra l'operador del sistema ferroviari de rodalies. Les irregularitats detectades són moltes i reiterades. Com tothom sap, Renfe és el responsable directe de milers de retards, maldecaps i conflictes personals que destrossen vides
i paciències. Però la seqüència és més complicada. La Generalitat va rebre una falsa transferència. Perquè pugui canviar d'operador de rodalies el Congrés ha de modificar la legislació vigent. No ho fa. I això vol dir que en la pràctica el govern català empassa i aguanta. I encara més: el govern de l'Estat ha incomplert de manera sistemàtica tots els seus compromisos en inversions. Per tant, en el fons, Renfe, més enllà d'estils i arrogàncies crònics, és també víctima d'unes instal·lacions penoses. Hauria de ser el govern de l'Estat qui rebés sancions i multes. Tot i que Renfe, una empresa cent per cent pública, també és Estat. Auxili!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.