Opinió

opinió

Un referent de la Costa Brava

Quan es repassa la història de la Costa Brava és inevitable trobar-hi en un primeríssim pla i escrit amb lletres de motlle el nom de Jordi Comas i Matamala, un nom sempre lligat al de la seva dona, Carme Hospital i Poch, i sempre vinculat al món de l'hostaleria de la Costa Brava centre i en especial al seu poble d'adopció, Platja d'Aro. Però Jordi Comas, desaparegut tràgicament la nit de diumenge, va ser molt més que tot això i per la seva trajectòria es pot dir que passarà a la història com un dels creadors de la Costa Brava i un home que fins al darrer dia i en qualsevol dels càrrecs que va ocupar, va treballar pel sector turístic i empresarial de les comarques gironines.

Jordi Comas sempre va creure en la feina ben feta però també en la necessitat de saber-la explicar i difondre i per això, com a propietari d'hotels i restaurants, va ser un ferm defensor de la promoció de la nostra costa i sempre va estar al darrere de les iniciatives de promoció de la Costa Brava que tant estimava. No és, doncs, cap casualitat que fos soci fundador, accionista i conseller del Patronat de Turisme Costa Brava Girona des de 1976 i que aportés la seva experiència en el sector de la restauració com a vicepresident de la Federació d'Hostaleria de Girona, de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria de la Costa Brava centre.

La seva trajectòria com a empresari compromès el va portar a ser regidor del seu poble durant molts d'any i a representar les nostre comarques en organismes internacionals. Des de 1970 formava part de l'Skal Club Internacional, del qual va ser president estatal i vicepresident mundial del 1997 al 2006, i també va presidir el Rotary Costa Brava, motor de debats polítics i culturals amb seu a Platja d'Aro.

La culminació de la seva activitat empresarial el va portar a la presidència de la patronal gironina FOEG el 2009 i com a tal a la directiva de Foment de Treball de Catalunya i la direcció de la patronal espanyola, la CEOE.

L'empresari desaparegut va lluitar molts anys per la formació dels treballadors de la restauració i ell mateix en va ser un exemple. Graduat a l'Escola Superior d'Hostaleria de Madrid, va ser un dels membres de la primera promoció d'Empresarials a Girona. Poliglot i emprenedor, era un home vitalista i que encomanava les seves ganes de fer i de millorar. Jordi Comas era un home de consens i se'l pot trobar com a col·laborador en tota mena de projectes de la societat civil. Però Jordi Comas era, bàsicament, una bona persona. El trobarem a faltar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.