Opinió

Benvolguts senyors del CNI

“És evident que un estat ha de tenir espies, i és normal que ara siguem espiats. Però la feina és fàcil. Només heu de parar l'orella”

Amb aquestes línies pretenc només donar la benvinguda a les desenes d'agents (centenars, segons algunes fonts, però jo no vull exagerar) que el Centro Nacional de Inteligencia es veu que ha desplegat aquests dies per la capital catalana. Heu vingut, senyors agents, de diferents parts del territori espanyol, la majoria de vosaltres m'imagino que de Madrid, i és probable que la vostra feina sigui parar l'orella a la recerca d'informació privilegiada sobre el procés d'independència que s'ha generat a Catalunya. Que hàgiu vingut, senyors agents, no deixa de ser per nosaltres una bona notícia, un símptoma que per primera vegada veieu que això va seriosament. Des d'aquest edifici a tocar de la Diagonal on us heu instal·lat, sortiu al carrer, passegeu per les botigues que teniu a prop, i pareu l'orella. Veureu que en realitat que ens n'anem no és cap secret. Ho sap tothom. És evident que un estat ha de tenir espies, i la funció del CNI està perfectament descrita fins i tot a la seva plana web. Cito textualment: “El CNI és el responsable de facilitar al President i al Govern de la Nació les informacions, l'anàlisi i els estudis i les propostes que permetin prevenir i evitar qualsevol perill, amenaça o agressió contra la independència o la integritat territorial d'Espanya...” És normal, doncs, que us hagin fet venir. No passa res. Jo només us volia donar la benvinguda i aconsellar-vos que ara no us inventeu informes, que per això ja tenim directors de diaris que s'hi dediquen. Podeu punxar-nos els telèfons i fer grans informes. Però insisteixo, no us cal. El que passa no és cap secret. Pareu l'orella i en fareu prou. Ah, i gaudiu de l'estada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.