Opinió

Ara torno

Els meus resultats

Potser no coincideixen del tot amb la realitat, perquè els he hagut de deixar escrits abans de saber-se els oficials, però els meus resultats són els següents:

CiU, res de majoria absoluta. Majoria a gran distància dels altres, però una majoria que obligarà Mas a fer alguna cosa més que haver traslladat el clam de l'11 de setembre a les urnes. La gent us ha dit que li sembla bé que hàgiu fet el pas cap al procés independentista, però també us ha dit que en aquest procés ha preferit donar més confiança als que vénen de lluny. Amb la majoria absoluta hauríeu tingut un camí més planer, us hauríeu estalviat les desqualificacions des d'Espanya i dels contraris a la independència. Però el camí s'ha de fer des de la complexitat. S'ha de liderar la gran majoria sobiranista des de l'acció política més complexa. Endavant.

ERC, heu tornat a ascendir a les cotes màximes de representació que havíeu tingut i sou la segona força del Parlament. Junqueras, no malbaratis aquest capital com ho van fer els teus antecessors. Alguns d'ells es van creure qui sap què, van ensenyar les claus del govern i es van equivocar. Si més no, és el que us han dit els votants. Ara teniu la força i l'ocasió per refer el camí, que, ara sí de veritat, condueix a l'objectiu de
veritat.

PP, teniu un sostre. I en aquestes eleccions plebiscitàries us heu quedat per sota del màxim, cosa que diu molt poc a favor vostre, sobretot perquè no heu sabut ni recollir els vots de la caiguda lliure dels socialistes. Insultar els catalans i demanar-los el vot només convenç un sector recalcitrant.

PSC, sou on us heu portat vosaltres mateixos. Mai havíeu estat un partit tan irrellevant. Però no culpeu en Pere Navarro. Qui us ha dut tan avall són el que en dieu l'aparell del partit, els demagogs professionals, els intrigants vocacionals, els que ara ja tenen la pròxima solució a punt perquè ells no paguen mai les conseqüències de la incompetència.

ICV, el que heu guanyat per la fuita socialista ho heu perdut per no mullar-vos per la independència.

C's, felicitats. Gaudiu el moment, com a partit lligat a les circumstàncies que sou. El mal humor no és una ideologia. I la intolerància amb la majoria, on us durà?

CUP, heu posat un peu al Parlament. Enhorabona, però ara toca sumar en l'objectiu de la independència.

SI, testimonial. Llàstima, perquè hauríeu sumat més fent pinya.

I se non è vero è ben
trovato
.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.