Opinió

El tàndem Camacho-Wert

“Que la líder del PP i el ministre Wert es reuneixin per parlar del model educatiu és gairebé un insult i una gran deslleialtat institucional”

És gairebé insultant el paper negociador que ara s'ha atorgat l'Alícia Sánchez-Camacho en l'afer Wert. Deia dilluns la diputada del PP: “El PP és el pont natural entre el govern espanyol i la societat catalana.” Voleu dir? En primer lloc, jo diria que si la societat catalana hagués volgut ser representada pel PP els resultats d'aquesta formació en les darreres eleccions al Parlament haurien estat uns altres, no? I, en segon lloc, no ens enganyem, el que farà Sánchez-Camacho serà trobar-se amb un company de partit per parlar d'un tema intern sobre el qual sembla –i dic sembla intencionadament– que pensen diferent. Si a la líder del PP català els ministres del seu partit no l'informen prèviament dels projectes que estan tramitant, això és un afer intern, particular, entre ella i Wert, o entre el PP català i el PP espanyol, si és que són diferents. En cap cas, Alícia, és un diàleg entre Catalunya i Espanya. Acceptar que ella és el “pont natural” entre el govern espanyol i la societat catalana seria acceptar una deslleialtat institucional de l'alçada d'un campanar. A Sánchez li servirà per fer-se fotos i presentar-se en el seu paper de mediadora, però si Wert ha de negociar alguna cosa ho ha de fer amb el govern, directament, amb el president Mas, amb el portaveu Homs o amb la consellera Rigau. La líder del PP es queixa que el ministre no l'havia informada abans. I jo em pregunto: i per què l'hauria d'informar abans a ella que a la consellera d'Educació, que tampoc en sabia res? El govern de Madriz ha actuat amb una gran deslleialtat institucional, com ho faran Camacho i Wert reunint-se. No ens venguin, si us plau, sopars de duro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.