Opinió

El rei a TV3, per què?

“La vigília de Nadal sembla que Mas no podrà prendre possessió; en canvi, sí que tindrem el tradicional discurs del rei a TV3. Fins quan?”

com que sembla que sí, que el pacte entre CiU i ERC s'endarrereix, una de les primeres conseqüències podria ser que Artur Mas no pogués prendre possessió del càrrec de president de la Generalitat el dia 24, la vigília de Nadal, com estava previst. El 24, doncs, no tindrem discurs que Mas havia previst fer aquell dia al Palau de la Generalitat i sí que tindrem, en canvi, discurs del rei Joan Carles. Perquè ja se sap que cada 24 de desembre el monarca surt a la tele i ens alliçona amb motiu de les festes de Nadal. Jo esperava que el pacte entre CiU i ERC anés més ràpid per veure si, entre d'altres coses, quan convergents i republicans manin a la Corporació, a TV3 deixaran d'emetre el discurs del rei. Però no hi serem a temps. Tenim un rei que caça elefants, que ens diu que mai el castellà va ser una llengua d'imposició, que en el seu bloc demana al govern català que “desisteixi de perseguir quimeres” i nosaltres, any rere any, vinga a emetre el seu discurs alliçonador. I de franc. Al País Basc, ETB el discurs del rei no l'havia emès mai fins que el 2009 va arribar-hi un lehendakari socialista, i ara Bildu ja ha reclamat un retorn a la tradició de no emetre'l. Aquí la tradició deia el contrari i el missatge l'emetem obedientment. I jo em pregunto: per què carai la mantenim, aquesta tradició? Un rei que ens parla cada dos per tres d'unitat i d'Espanya, que ens diu que en temps de crisi no hem d'estar per quimeres, que se'ns riu a la cara i que ens costa un ronyó de mantenir, si vol fer algun discurs que se'n vagi a Telemadrid. Senyors de CiU i d'ERC, ara que han guanyat temps per negociar, apuntin-s'ho, si us plau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.