Opinió

L'impuls del sector del càmping

Les comarques gironines són les primeres en establiments i places, amb una oferta consolidada estable i d'alta categoria

D'aquí a pocs mesos la ciutat de Girona acollirà Girocàmpings 2013, una de les fires més importants adreçades al sector del càmping que es farà al sud d'Europa i que, ara per ara, és única en les seves característiques a Catalunya i l'Estat espanyol. Aquest esdeveniment l'impulsa l'Associació de Càmpings de Girona, una entitat de referència que aplega el 80 % dels establiments de la demarcació de Girona i que té una representació del 25 % a la Federació Espanyola de Càmpings.

Les persones que coneixen poc aquest sector, cal que sàpiguen que la Costa Brava i el Pirineu de Girona són una potència mundial en el sector dels càmpings. Prova d'això són les xifres que coneixem quant a nombre d'establiments que tenim disseminats entre la costa, l'interior i el Pirineu: 142 establiments, que ofereixen 114.850 places; sense oblidar el pes que aquesta activitat té en l'economia gironina i la qualitat de les infraestructures, equipaments i serveis que aquest tipus d'allotjaments ofereixen al client. Amb tot, les comarques de Girona, en relació amb les províncies competidores de l'Estat espanyol, són les primeres pel que fa a establiments i places, amb una oferta consolidada estable i d'alta categoria. També són les primeres en viatgers i pernoctacions, i les que tenen les taxes més altes d'estada mitjana. Tampoc no oblidem que el primer càmping de l'Estat espanyol va situar-se a la Costa Brava, concretament a la Fosca, al municipi de Palamós –malgrat que ara ja no hi sigui– i que, actualment, al municipi de Sant Pere Pescador, tenim el més gran d'Espanya: el càmping Las Dunas, amb 1.800 parcel·les.

El perfil del turista que s'allotja en càmpings és interessant per a la nostra destinació, ja que obeeix a un tipus de turisme familiar. Es tracta d'un client que té inquietuds culturals i gastronòmiques, i que valora el contacte i el respecte envers l'entorn i la natura. Al Patronat de Turisme Costa Brava Girona, organisme de promoció turística de la Diputació de Girona, ja fa anys que treballem estretament amb l'Associació de Càmpings de Girona, en virtut d'un conveni de col·laboració entre les dues institucions. D'aquest conveni es desprenen un seguit d'accions promocionals, comercials i de comunicació com ara campanyes publicitàries en mitjans escrits i digitals europeus, campanyes de posicionament del portal web i la central de reserves, l'edició anual de la Guia de Càmpings de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, l'organització de viatges de premsa i la participació a les principals fires especialitzades del sector a ciutats europees com ara Düsseldorf, Utrecht, Stuttgart, Anvers i Brussel·les. La cooperació entre les dues entitats és estreta i es fonamenta en l'aprofitament de sinergies i la suma d'esforços promocionals. La primera edició de Girocàmpings té el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l'Ajuntament de Girona, i neix com una fira sectorial amb grans expectatives, després que els seus organitzadors hagin realitzat un treball profund i un esforç de conceptualització, planificació i difusió.

Per tot això, i perquè és primordial per a la indústria turística gironina, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona diposita la seva confiança en aquest sector, en el qual els gestors esmercen esforços econòmics i sacrificis personals per convertir-lo en capdavanter i perquè gaudeixi de bona salut i prestigi. En els darrers anys, nombrosos establiments han obtingut guardons i reconeixements internacionals lliurats per diverses associacions automobilístiques com ara l'holandesa ANWB o l'alemanya ADAC. I també, han obtingut certificacions de qualitat mediambientals com EMA, ISO i Q. O reconeixements i mencions internacionals com els atorgats per publicacions especialitzades: per l'alemanya Caravaning o la guia britànica Alan Rogers, que posicionen de manera molt positiva els nostres càmpings i ens avalen com a referents europeus. El Patronat de Turisme participarà al Girocàmping 2013 amb un espai propi, en el qual es donaran a conèixer als visitants els encants i atractius de tot el territori, perquè és un sector amb un gran potencial. Augurem, doncs, un gran èxit i un futur prometedor a la primera fira de càmpings del sud d'Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.