Opinió

La foto de la setmana

“Un 80% dels diputats, com a mínim 104 dels 135 del Parlament, votaran aquesta setmana favor del dret a decidir. Quina radiografia!”

Aquesta setmana, suposo que ja n'estan al cas, al Parlament es produirà una foto, una radiografia, una declaració, una votació, que no ens hauria de passar per alt. Ho dic ara perquè podria molt ben ser que l'aparell de l'Estat tornés a fer anar una mica més el ventilador dels casos de corrupció i la foto aquesta del Parlament ens passés desapercebuda. Em refereixo, és clar, a la proposta de resolució que el PSC ha presentat al Parlament per defensar, amb tots els matisos que vostès vulguin, la possibilitat que puguem fer una consulta. “Instem el govern de la Generalitat a iniciar un diàleg amb el govern de l'Estat per tal de possibilitar la celebració d'una consulta a la ciutadania catalana per decidir el seu futur.” El text, una rèplica del que es va debatre a Madrid i que va provocar aquesta minicrisi entre el PSC i el PSOE, es votarà aquesta setmana al Parlament. Pot semblar que no té valor, això de demanar “l'inici d'un diàleg amb l'Estat...”. I és cert. Perquè el que en realitat és important de tot plegat és la foto que es produirà a l'hora de votar: CiU, ERC, el PSC, ICV i potser la CUP, a favor. En contra, Ciutadans i el PP. Aquesta és la radiografia: 50 diputats de CiU, 21 d'ERC, 20 del PSC i vés a saber si cap, un, dos o tres de la CUP. I a l'altre costat, 19 del PP i 9 de C's a la contra. Sumin. 104 diputats a favor del dret a decidir (107 si s'hi suma la CUP) i 28 en contra. Certament, no és la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament sense el PSC, però la radiografia és brutal. Un 80% dels diputats, de colors polítics molt diferents, coincideixen a demanar que se'ns deixi exercir el dret a decidir. I ens ho volen negar?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.