Opinió

No ens poséssim pas nerviosos

“No facin cas de la temperatura de sensació que volen que se'ns instal·li. El procés nacional està més viu que mai, i Mas i Junqueras ho tenen clar”

Podria semblar, amb tanta picabaralla entre CiU i ERC pels pressupostos, que les dues formacions han entrat en una estranya espiral que pot acabar fent fracassar el full de ruta. Prou complicat que ja és, prou que ja s'ha instal·lat entre alguns periodistes la sensació que el procés s'està descafeïnant, que ara resulta que uns quants dirigents de CiU i d'ERC van dient en veu baixa a qui els vol escoltar que ja veurem què passa en els propers mesos i que la cosa serà difícil. No s'espantin. Això Mas i Junqueras ja ho sabien quan van signar el pacte i ara passa simplement que les dues formacions han de passar el tràngol d'aprovar uns pressupostos i de prendre decisions prou complicades com la de tornar a retallar el sou als funcionaris. Res ha canviat. Vostès saben que quan els meteoròlegs ens informen de quin temps fa, ens parlen de la temperatura real i de la temperatura de sensació. Al full nacional li passa el mateix. La guerra bruta de l'Estat que no para, determinats mitjans i opinadors, i fins i tot alguns dirigents dels mateixos partits que han signat el full de ruta, ara fan que la temperatura de sensació sigui una i que sembli que hàgim de córrer a signar vés a saber quin pacte per poder salvar els mobles. No. La temperatura real no ha canviat. Mas i Junqueras s'entenen, el líder republicà continua tenint clar que l'acord els comporta sacrificis, i l'entorn de Mas no només l'apuntala, sinó que sap que el president ho té més clar que mai. O sigui, que facin el favor de no posar-se nerviosos. I de fixar-se en imatges tan esplèndides com la de l'assemblea de l'ANC d'ahir, amb milers de ciutadans empenyent cap endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.