Opinió

La colla està per la feina

Doncs la gent jove dels partits polítics està per la feina. Encara, tot i les seves radicalitats i els perfils irrenunciables que els diferencien, les colles, de diversos pelatges, són capaces de posar-se d'acord a reivindicar el dret a decidir i fer-ho amb l'exigència de demanar que es pugui fer un referèndum i que el resultat sigui vinculant. Tot l'espectre polític català –UDC, CDC, PSC, ERC, ICV i EUA–, en les seves branques joves, ha consensuat un document defensant el dret del poble de Catalunya a decidir el seu futur, on pugui triar el model d'estat que vol. Fins els joves socialcristians i socialistes ho tenen molt més clar que els cagadubtes dels seus companys veterans. Talment, una mostra que els joves volen fer pinya en aquest procés, mentre interpel·len els seus grans fent palès què volen i com ho volen.

Segur, quan els polítics estan desprestigiats i es reclamen a crits recanvis en els noms i les formes, els joves militants demostren que tenen voluntat de consens i intueixen el que avui necessita Catalunya. I, reblant en la demostració de capacitat de discerniment, introdueixen l'element nou de demanar el vot a partir dels setze anys, dos per sota de l'edat vigent actualment. A més, reclamen “una pregunta clara, una resposta clara i una majoria clara” que permeti als catalans decidir amb ple coneixement el camí polític del seu país.

Tenim molt fresc el record de la reivindicació col·lectiva del dret a decidir, al Camp Nou, ara fa vuit dies, on la presència d'un públic jove era decisiva. Fins es donava la contradictòria imatge que el percentatge d'edat era molt més elevat a l'escenari que a les grades, res estrany quan l'autèntic espectacle era la gent i no pas els cantants. Els joves es mouen i tenen la voluntat de protagonitzar el nostre futur immediat.

Repeteixo, la colla està per la feina; i si la gent jove organitzada
i molt propera a la societat civil és capaç de consensuar desitjos de futur és segur que el procés cap al dret a decidir és imparable i que cada vegada som més
a prop de l'exercici d'aquesta mostra de llibertat. Gràcies als joves, els més grans ens obliguem a carregar les pròpies ànsies de llibertat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.