Opinió

LA GALERIA

Help Catalonia

És bàsic que fem pedagogia entre els turistes i visitants i que irradiem un missatge positiu de la nostra nació en construcció

En línia amb la feixuga tasca d'impuls publicista a favor de Catalunya del Col·lectiu Emma, el web i comunitat de voluntaris anomenada Help Catalonia és una important plataforma digital que d'ençà del 2010 exerceix –en anglès, francès, alemany, italià i castellà– la ingent tasca cívica d'explicar al món el que passa entre Catalunya i Espanya.

A diferència del Col·lectiu Emma, que té com a principal i compromís concret amb el país el fet de rebatre les notícies i articles de premsa internacional sobre Catalunya, Help Catalonia és un grup de 60 voluntaris, que en principi piulaven al Twitter en anglès en defensa del dret a l'autodeterminació de Catalunya i que ara h a esdevingut un potent moviment transversal a les xarxes socials que dóna a conèixer el nostre país i la seva lluita a favor de la llibertat nacional. De fet, Help Catalonia és un exemple alliçonador que trenca tòpics i irradia el missatge d'una Catalunya que vol ser ella mateixa. En moments tan difícils, aquest voluntariat patriòtic i cívic és fonamental per no perdre l'alè del nostre horitzó nacional i, sobretot, per bastir una realitat en l'àmbit internacional, que sovint és manipulada i distorsionada - molt negativament –per l'anomenada caverna mediàtica madrilenya.

No hi ha dubte que en la situació límit en què actualment es troba la nostra nació catalana i, sobretot, darrerament amb la imposició del govern espanyol d'un objectiu de dèficit del 1,58 que rebla el clau de la injustícia social i fiscal, és a dir, que incrementa terriblement la nostra asfíxia econòmica i financera, es fa imprescindible que hi hagi grups de gent preparada i dinàmica com Help Catalonia per continuar avançant amb pas ferm. És més, jo diria que es fa necessari –més necessari que mai– que tots plegats, en la mesura de les nostres possibilitats, imitem l'exemple excel·lent, voluntariós i diàfan de Help Catalonia (tots hauríem d'exercir de Help Catalonia aquest mes d'agost).

Des dels nostres pobles, viles i ciutats d'arreu de Catalunya és bàsic que fem pedagogia entre els turistes i visitants, tal com fan molt bé els taxistes per la independència, i que irradiem un missatge positiu de la nostra nació en construcció que, ara més que mai, necessita l'ajuda de tota la gent de bona voluntat d'arreu del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.