Opinió

LA GALERIA

Una imatge al món

La Via Catalana serà un èxit, plogui o no plogui. Hem d'enviar al món una imatge potent, una imatge d'unitat

No tinc cap dubte que la Via Catalana cap a la Independència serà un èxit, plogui o no plogui, que no sé què passarà, perquè la societat catalana ha tornat a passar per davant dels partits polítics i ha decidit diverses coses: que ja n'hi ha prou; que agafarà l'estelada per fer-la onejar al cantó de la senyera i que sortirà al carrer, i que tant li fa el que facin determinants líders de determinats partits, perquè si la gent surt al carrer no és perquè ells ho diguin ni perquè ells ho facin. La gent surt al carrer perquè vol i perquè un moviment transversal com l'ANC ha aconseguit que gent que pensa de molt diferent manera tingui un objectiu comú: voler decidir i voler decidir que sí. És a dir, la independència. I, tot i això, hi haurà a la cadena molta gent que encara no té clar que sigui independentista, però que sí que té clar que no podem seguir de la mateixa manera. Ho he escrit diverses vegades i he trobat gent que m'ha retret una certa tebior. I no, de tebior res de res. Si crec que volem decidir és per poder votar i per poder votar que sí. Però per aconseguir-ho i perquè el sí sigui massiu, hem d'arrossegar-hi gent que potser no ho té tan clar ni de tants anys enrere. Per això cal molta pedagogia i per això abomino d'aquells que van repartint carnets de puresa independentista. A l'hora de votar hi ha d'anar com més gent millor i la majoria d'aquesta gent ha de votar sí, parli en la llengua que parli, vingui d'on vingui. Si viuen aquí i s'estimen el país votaran el millor per al país i per ell, és a dir, votaran que sí.

Hi haurà molta d'aquesta gent que serà a la cadena humana. I cal que s'hi trobin còmodes. La marea groga ja ha guanyat la primera batalla. Serem molts i seran encara més els que no s'hi han apuntat però que hi aniran. Per tant, aquella gent que pateix i dubta, que deixi de banda el que escriuran o diran els unionistes. Ja n'hi ha que busquen la baula de la cadena amb menys gent, per poder dir que serà un fracàs. Ho diran igualment. Però no, no serem els mateixos de l'any passat, sinó molts més els que estarem amb la cadena al marge de si s'han apuntat a un tram o no. I aquesta gent mostrarà al món que Catalunya, pacíficament, vol decidir per ella mateixa i que sap que hi ha companyies que no li convenen. I que ens cal guanyar aliats. Donem-nos les mans i oferim una imatge potent al món, diguin el que diguin els de sempre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.