Opinió

La foto

“La imatge més impactant del debat de política general no va ser de Mas; va ser la de Navarro i Sánchez-Camacho escarxofats en un sofà al Parlament”

En els debats al Parlament sovint una foto val més que mil paraules. Li va passar a Artur Mas quan va haver d'encarrilar els pressupostos de l'any passat amb el PP. Alícia Sánchez-Camacho li devia posar com a condició al president Mas que a canvi de donar-li suport es fes una foto amb ella als passadissos del Parlament. I se la van fer. Es veien Mas i Sánchez-Camacho caminant pels passadissos del Parlament, somrient, desprenent això que ara en diem “bon rotllo”. La foto, ja s'ho poden imaginar, va provocar algun mal de ventre fins i tot a les files convergents, que es van haver de fer un tip d'explicar que no, que allò era un pacte puntual per sortir de l'atzucac aritmètic i que de cap manera era cap pacte del Majestic. Del debat de política general de la setmana passada a tots ens ha quedat gravat el bon rotllo que ara hi ha entre Mas i Junqueras i la càrrega de profunditat de Duran i Lleida. I la foto? La foto que a molts ens ha quedat gravada és la de Pere Navarro i Alícia Sánchez-Camacho escarxofats en un sofà del Parlament, somrients, i buscant com fer-ho per treballar junts per “evitar el xoc de trens” –diuen ells– que s'acosta. No em negaran que la foto de Sánchez-Camacho i Navarro és tan o més impactant que la de Mas i Sánchez-Camacho. Tota la vida sentint com el PSC es queixava que la polarització de la política catalana entre l'eix Catalunya i Espanya era un error, perquè tapava el debat sobre dretes i esquerres, que deien que era el realment important, i ara resulta que Navarro i Sánchez-Camacho, la dreta i l'esquerra catalanes, fan com el PSOE i el PP i s'escarxofen al sofà per veure què hi poden fer, com ens poden fer posar seny. Bona, la foto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.