Opinió

El soroll no ho tapa tot

“Dijous, al Parlament, el PP
va evitar, ras i curt, condemnar l'enaltiment
del feixisme”

Abandonar l'escó s'està posant de moda entre les files dels diputats del PP al Parlament, i ara sembla que s'hi apunten els de C's. Si el gener passat van sortir de l'hemicicle després de votar en contra de la declaració de sobirania, dijous els populars van aprofitar una esbatussada dialèctica de la qual no eren protagonistes per sortir cames ajudeu-me de la sala de plens i evitar pronunciar-se sobre una moció presentada per ICV en què, entre d'altres qüestions, es condemnava la trivialització del feixisme i el nazisme i es demanava la dimissió de Llanos de Luna pel seu homenatge a la División Azul. El PP ja havia anunciat que hi votaria en contra, però absentant-se del ple els diputats van estalviar-se haver de prendre posició públicament sobre la qüestió.

No hi ha dubte que els populars volen crispar l'ambient i no desaprofiten cap ocasió. I si per això han de muntar un numeret durant el ple, fet habitual al Congrés dels Diputats, doncs no passa res. Sembla que, en el moment que ens trobem, tot s'hi val per a una formació que va perdent suport entre el seu electorat i que veu com al carrer Gènova no fan seves les seves propostes per solucionar “el problema català”. El que va passar dijous al Parlament és, ras i curt, que el PP va evitar condemnar l'enaltiment del feixisme, i n'ha de quedar constància. Una conducta, sens dubte, impensable a l'Europa del segle XXI. I això el soroll no ho pot tapar. Com el fet que a la concentració que se celebrarà avui a la plaça Catalunya amb motiu del 12-O s'hi trobaran per una banda el PP i C's, i per l'altra PxC, Falange i Casal Tramuntana. Convocatòries diferents per a un sol escenari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.