Opinió

Ull de peix

Quina gran idea!

Rajoy, el mot ‘moderno' és molt antic

El senyor Rubalcaba ens va obsequiar des de 8tv amb una idea original i salvadora, i ho va fer amb les seves maneres educades, un xic untuoses. Quina és la idea salvadora? Sort en tenim, d'ell, que ens ha obert els ulls: canviar la Constitució. Manllevo el relat del meu amic Emili Valdero, col·laborador d'aquest diari: per canviar la Constitució cal, primer, que les reformes les votin les dues terceres parts del Congrés espanyol: Rosa Díez, saltant d'alegria en saber que Catalunya estarà contenta; Andrea Fabra (sí, sí, aquella del “que se jodan”), entusiasmada; la Chacón, plorant de joia, i tots els peperos i el sociates espanyols ballant una sardana en ple hemicicle, malgrat les alegres protestes de Jesús Posada. La segona part és un referèndum espanyol. Ja ho veureu: “Extremeños: votad a favor de los catalanes”, “Salmantinos, mirad qué Constitución más procatalana”, “Andaluces, brindemos con cava por los catalanes”. I tots es precipitaran a les urnes amb el sí a la mà.

Mentrestant, ressuscita a Madrid el “Movimiento”, en olor de multituds, de la mà de Ciutadans, que, en el nom, han comès un lapsus linguae que no cal ser Freud per desentranyar.

I Pere Navarro? Doncs està content de la descoberta de Rubalcaba i assegura que el diàleg és el camí. No diu el diàleg amb qui ni de què han servit tots els diàlegs anteriors.

Excuseu ara el to d'arrogància que això pot tenir, perquè només és el to: sóc la persona més poc arrogant que conec: em fa la impressió que mentre que els independentistes fa quaranta anys que pensem, llegim, discutim i analitzem la qüestió, aquests senyors de Madrid només hi han dedicat un parell d'horetes; és a dir, que nosaltres estem fent el doctorat i ells estan en primer de bàsica. I si no, escolteu Rajoy: “Lo moderno es unir.” Rajoy, nen, el mot moderno és molt antic, de l'època dels avis. I unir és del XIX. Ara, en els darrers vint anys, vint nous estats. I aquests són els de la racionalitat, i nosaltres els de l'explosió sentimental.

Per cert: l'exgeneral de la Guàrdia Civil Rodríguez Galindo, condemnat a 75 anys de presó, ha estat alliberat pel jutge. Només n'ha complert 4.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia