Opinió

Vagin-se preparant

“Veient com va, un dia d'aquests ens cridaran a vostè o a mi per anar a declarar a la comissió d'investigació de les caixes”

Vagin-se preparant perquè un dia d'aquests el Parlament ens cridarà a vostè o a mi perquè anem a declarar a la comissió d'investigació sobre les possibles responsabilitats de les caixes d'estalvis. Ho dic perquè si n'hem de treure l'entrellat a base de les compareixences que hi ha hagut fins ara, ja gairebé la podrien donar per finalitzada. Narcís Serra i Adolf Todó, exdirectius de Catalunya Caixa, hi van anar un dia i ens van explicar que els seus sous (que el fiscal considera “desproporcionats” en un moment en què l'entitat estava rebent 1.200 milions d'euros en ajudes) eren del tot normals. “Legals”, “lleials” i “convenients”, va dir Serra, i Todó hi va afegir que complien la normativa europea. Un dia hi va anar també l'expresident de Caixa Girona, Arcadi Calzada, que va considerar “impecable” la seva gestió al capdavant de l'entitat i una anècdota el capítol dels quadres. I aquesta mateixa setmana hi ha anat Rato a explicar que la seva gestió al capdavant de Bankia (l'entitat que hem hagut de rescatar entre tots posant-hi 24.000 milions d'euros) també ha estat brillant, i que en el seu període no es van emetre preferents. Que tot es va fer molt ben fet, vaja. Goirigolzarri també va mostrar-se encantat de la seva gestió al capdavant de l'entitat i Josep Ibern, exdirector general de Caixa Laietana, va admetre que “es va fer el que es va poder” i que “mai hi va haver la voluntat d'engany amb les preferents”. A mi, doncs, em passa el mateix que a tots ells: tampoc no crec que tingui cap responsabilitat en com ha acabat tot plegat. I vostè potser tampoc. No descarti, doncs, que ens cridin a la comissió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia