Opinió

Desclot

La pregunta que no es fa

L'Institut d'Estadística de Catalunya ha fet públic un informe sobre la competència lingüística dels catalans referida exclusivament al català. Hi ha més gent que diu que l'entén, que diu que el parla i que diu que l'escriu. Al·leluia! Immersió gratis. Això permet que els autors de l'estudi arribin a l'alegre conclusió que el nivell de coneixement de la llengua pròpia del país és el més alt de la història. De la història recent, s'entén. Una de les dades més interessants del treball és l'augment que hi ha hagut en la comprensió lingüística de la nova immigració, que ha passat del 61 al 82 per cent en deu anys.

L'Institut d'Estadística potser en publicarà un nou lliurament d'ací a una dècada. No haurien d'esperar tant, els bravos escodrinyadors de la realitat. I caldria que incorporés, aquesta nova enquesta, un apartat referit al castellà. Allà es podria veure que el domini de la lengua que nos une supera en tots els casos el 99 per cent. I que el ministre Wert i el president Rajoy són uns farsants. O uns patriotes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia