Opinió

www.gencat.transparencia.cat

“Hi ha qui ho critica; però no sé de cap altre govern que publiqui totes les retribucions del sector públic, amb noms i cognoms, i amb les seves dietes detallades”

És evident que de transparència sempre n'hi pot haver més (i que a tots ens agradaria saber moltes altres coses, com quant ens costa cada capítol del Polònia o d'El convidat, o què cobra segons quin presentador de la tele o la ràdio públiques, per posar-los dos exemples del meu gremi), però és evident també que la plana web sobre la transparència que ha posat en funcionament el govern és una bona eina. L'han obert a mitja setmana i no he trobat ningú dels qui ja s'hi han passejat –que són molts– que hagi quedat indiferent. Uns troben que hi ha càrrecs que cobren molt, d'altres troben que n'hi ha que cobren poc (i que no es creuen que el president Mas cobri el que cobra), d'altres s'han dedicat a fer comparacions entre directors generals i consellers, d'altres que s'han dedicat a sumar quants càrrecs de confiança hi ha a cada departament, i d'altres a sumar quant cobren alguns càrrecs per assistir a reunions. El cert és, però, que més enllà del que pensi cadascú en aquest tema (que sempre va condicionat en funció del sou i la situació que viu cadascú); el cert, deia, és que aquesta discussió no la podríem tenir tan clara obertament sense aquesta web. No sé de cap altre govern (el de Madrid per descomptat que no) que publiqui totes les retribucions del sector públic, amb noms i cognoms, i menys amb les seves dietes detallades. I que ofereixi les dades de totes les contractacions menors. Al web, el govern s'hi despulla, i això a mi em sembla que és un mèrit. Sempre és millor que la transparència la practiquis tu mateix que no pas que, com li passa a algú altre, un jutge t'hagi de venir a explicar que tens una comptabilitat B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia